Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 15.11.2007 Arkaaista & alavutelaisempaa

Marraskuun Rahvaanmusiikin illassa Telakalla nautitaan arkkiveisuista ja jalan alle menevästä ilottelusta! Esiintymässä ovat taiturimaisen kansanomainen KIHARAKOLMIO sekä vuosisadan takaisten, mutta edelleen puhuttelevien hittiviisujen vangitsija ja uudelleen tulkitsija SANNA KURKI-SUONIO TRIO. Ilta alkaa klo 21, liput 5 euroa. HUOM: Tanssitupaa ei tällä kertaa järjestetä (tilasyistä)
KIHARAKOLMIO
   

Kiharakolmio on alavutelainen, ammattimaisen konstailematon kansanmusiikkiyhtye, joka soittaa kristallinkirkasta pelimannimusiikkia huumorimeiningillä. Sen musisointi on korvalle kuin korvalle mieluista kuultavaa: perinteitä kunnioitetaan lämminhenkisesti, mutta persoonallisella otteella. Kiharakolmiossa ANTTI PAALASEN virtuoottinen haitarinsoitto yhdistyy tyylikkäästi HEIKKI KORKEAKOSKEN mandoliiniin, TIMO SAUKON harmooniin sekä JUHANI LAUTAMAJAN bassoon. Kiharakolmio valittiin Eteläpohjalaisten Spelien speliyhtyeeksi 2001 sekä Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden kansanmusiikkiyhtyeeksi 2002. Se on julkaissut levyt "K3" (2001) ja "Epiteetti" (2004).

Kiharakolmiota on luonnehdittu mm. seuraavasti: "Kiharakolmio muodostuu eteläisen Pohjanmaan lahjakkaimmista sipeliuksista, sekovioista ja sapliineista. Yhdessä he ovat Härmän Jees ja Kenesis, maakunnan prokein pumppu. Alavurella eli koko Suomenmaassa se olisi paras vertaistensa joukossa, jos vertaisiaan olisi. Se on kuin elämän eliksiiri, sykkivä rytmi, ikivihanta kosteikko autiomaassa. Perusolemukseltaan Kiharakolmio on haitarikoneen vetämä Pohjanmaan juna, jossa on kolmas luokka tupakoitsijoille. Veturi jyskyttää napakasti, kone kulkee tarkasti ja varmasti, matka taittuu vääjäämättä. Ja konnari takaa, että kaikilla on hauskaa. Hyppää kyytiin!" (-Hannu Saha, Taiteen keskustoimikunta)


SANNA KURKI-SUONIO TRIO
   

Sanna Kurki-Suonio tuli tunnetuksi Hedningarna-yhtyeen solistina 1990-luvulla ja on julkaissut ensimmäisen oman levynsä "Musta" vuonna 1998 sekä levyn "Kainuu" yhdessä Riitta Huttusen kanssa vuonna 2004.

Sanna Kurki-Suonio on upea laulaja ja vahva tulkitsija. Nyt Telakalla esiintyvän Sanna Kurki-Suonio Trion muodostavat Sannan lisäksi kanteleensoittaja Riitta Huttunen ja multi-instrumentalisti Jari Lappalainen. Trio kiertää Suomea 10.11. julkaistun "Huria"-levynsä merkeissä. "Hurian" musiikki on pääosin Kainuusta tallennettuja, sanoituksiltaan yhä puhuttelevia ja ajankohtaisia hittejä vuosisadan takaa, mutta uusina tulkintoina. Laulujen toteutus on minimalistinen: vangitsevan lauluäänen säestyksenä on vain kanteleita, kielisoittimia ja joka kodin keittiöstä löytyviä paistinpannuja ja kulhoja. Sointi on yhtä aikaa perinnetietoista luomua ja modernia akustista musiikkia.

Sanna Kurki-Suonio Trio on tehnyt kuluneena syksynä yhteistyötä tanssiryhmä Tsuumin kanssa, jonka "Maamme laulut" -produktiossa musiikki olikin paljolti peräisin Trion uudelta albumilta.

Trion jäsenistä:

SANNA KURKI-SUONIO on debyyttilevynsä jälkeen mm. tehnyt taiteellista tohtorityötään Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle, jatkanut jo aiemmin alkanutta yhteistyötä nykysäveltäjien, kuten Juhani Nuorvalan ja Pekka Jalkasen kanssa ja vieraillut mm. Ismo Alangon, Hannu Sahan, norjalaisen Transjoikin, Frode Fjellheimin ja Tapiolan kamarikuoron levyillä.

RIITTA HUTTUNEN on valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 1995 ja opiskellut koton soittoa Japanissa sekä länsijaavalaista musiikkia ja tanssia Indonesiassa. Riitan yhtyeistä mainittakoon Katrilli ja Rautaneidot. Duo Sannan kanssa syntyi 2002.

JARI LAPPALAINEN on Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa kansanmusiikkipedagogin opintoja loppuun saatteleva multi-instrumentalisti, jonka pääsoittimena ovat lyömäsoittimet. Jari on työskennellyt lukuisissa erilaisissa teatteriproduktioissa muusikkona ja säveltäjänä ja soittaa myös joensuulaisessa Folkswagen-yhtyeessä. Sannan ja Riitan muodostaman duon täydentäjäksi Jari tuli mukaan keväällä 2006 ja Sanna Kurki-Suonio Trio sai alkunsa.