Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


pe 18.10.2019 Sugrifest-klubi

Lokakuu on jo useamman vuoden ajan ollut Rahviksessa Sugrikuu. Sukukansapäivä ja sukukansoja juhlistava Sugrifest-tapahtuma näkyy ja kuuluu pitkin lokakuuta ympäri maata. (Tampereen ohjelmaa voi tutkailla vaikkapa täältä) Rahviksen klubille se tuo ääniä Virosta Itä-Suomen kautta Saamenmaalle saakka.

Virolaista haitarismia parhaimmillaan tarjoilee naapurin mies Kulno Malva, joka aloittaa Surgifest-illan klo 20 (HUOM aikainen aloitusaika!). Inarinsaamenkielisiä mielenmaisemia maalailee Aila-duo kanteleen, saamelaisen rummun ja laulun voimin. Rahvaalle näillä main tutuin esiintyjistä lienee illan päättävä Duo Liisa & Tellu, joka tuskin esittelyitä kaipaa! Nuo suomalaisen kansanmusiikin grand old ladyt juhlistavat kiertueellaan 20 vuotta täyttävää, lähes legendaarista Mateli-levyä.

Rahvaanmusiikin kerhon Sugrifest-klubi:
Duo Liisa & Tellu / Aila-duo / Kulno Malva (Viro)

Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

pe 18.10. klo 20
19.30 lipunmyynti
20.00 Kulno Malva
21.00 Aila-duo
22.00 Duo Liisa & Tellu

liput 10€/5€ (alemmalla hinnalla opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, Rahviksen jäsenet)

KULNO MALVA (Viro)

Kulno Malva on virolainen haitaristi, säveltäjä ja kansanmuusikko. Sooloprojektinsa lisäksi Kulno soittaa monissa erilaisissa yhtyeissä, kuten Riffarrica, Folksell, Hajameelsed Kunznikud. Hän on myös ollut perustamassa useita hyvin tunnettuja virolaisia folk-yhtyeitä kuten Svjata Vatra, Lepaseree ja Nikns Suns.

Kulno sanoo itsestään: "Etsin omaa soundiani ja omia kasvojani, en kulkeakseni muiden kengissä, vaan löytääkseni oman polkuni, niin perinteen kuin omien luomusteni parissa työskenneltäessä."

Kulno Malva on julkaissut kaksi sooloalbumia.

kulnomalva.eu/en/home
AILA-DUO

Aila-duo eli inarilainen lyyrikko-lauluntekijä Heli Aikio ja lappilaistunut laulaja-lauluntekijä Jessika Lampi yhdistävät inarinsaamenkielisessä folk-popissaan kaksi perinnesoitinta, suomalaisen kanteleen ja saamelaisen rummun. Duo soittaa keikoillaan niin covereita kuin omia kappaleita. Duon omassa musiikissa Heli vastaa inarinsaamenkielisistä sanoituksista - uhanalaista, mutta elpymässä olevaa kieltä puhuu tällä hetkellä noin 400 ihmistä. Sävellystyön kaksikko tekee joko yhdessä tai erikseen.

Vuonna 2014 Aila-duo osallistui Sámi Grand Prix-laulukilpailuun Norjan Kautokeinossa, jossa he voittivat inarinsaamenkielisellä kappaleellaan Naharij kandâ (Unien poika). Voittajina kaksikko pääsi edustamaan saamenmaata Liet International - Euroopan alueellisten ja vähemmistökielten laulukilpailuun, jossa he sijoittuivat toiseksi ja saivat kanssakilpailijoidensa äänestämän muusikkojen palkinnon. Helmikuussa 2018 duo julkaisi EP:n nimeltä Aailâ lain (Ailan lailla), joka sisältää duon itsensä tekemiä inarinsaamenkielisiä lauluja rakkaudesta, surusta ja saamenmaan luonnosta. Osaa levyllä kuultavista soittimista soittaa muusikko Janne Lappalainen, joka myös vastaa levyllä kuultavien kappaleiden sovituksista. Keikoilla duo soittaa pääosin kaksin, mutta joskus lavalla nähdään myös vierailevia muusikoita.

Sugriklubilla kaksikko esittää omia kappaleitaan – inarinsaameksi Ailan lailla.

facebook.com/ailaduo
Aila-duo: Naharij kandâ (YouTube)
Aila-duo: Aailâ lain (Spotify)
DUO LIISA & TELLU

Liisa ja Tellu: Mateli 20 vuotta!

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka, suomalaisen kansanlaulun grand old ladyt ovat jälleen yhdistäneet voimansa. Mateli Kuivalattaren ja muiden naisrunolaulajien vanhat runot heräävät eloon näiden taitavien muusikoiden ja uraauurtavien lauluntaitajien käsittelyssä. Naisten äänet kattavat sävyt herkästä hurjaan, kauniista rujoon ja sulavat yhteen niin, ettei kuulija voi niitä erottaa. Duon ensimmäinen yhteinen levy, Mateli, ilmestyi vuonna 1999 Kansanmusiikki-Instituutin julkaisemana. Ikiaikaiset laulut ovat kestäneet ajan hammasta ja laulut ovat tämän duon esittäminä vain vahvistuneet ja syventyneet elämänkokemuksen karttuessa.

www.telluturkka.fi
www.matveli.com