Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


pe 14.10.2016 Sugrifest-klubi: OYME (RUS) & Karhunpeijaiskonsertti

Rahvaanmusiikin kerho ja Suomi-Venäjä-seura esittävät jo toistamiseen suomalais-ugrilaisen sukukansafestivaali SUGRIFESTin avausklubin!

Vuonna 2015 ensimmäisen kerran järjestetty yhteistyöklubi tuo tällä kertaa Telakan lavalle shamaaniviulisti Tuomas Rounakarin Ohtoni-yhtyeen Karhunpeijaiskonsertin (mukana karhukrebauksissa myös Pekko Käppi, Antti Paalanen ja Karoliina Kantelinen!!) sekä ersänkielisen maailmanmusiikkiyhtye Oymen Moskovasta. Näitä shamaanibileitä ei kannata jättää väliin!

Illan alkupalana arkaaiset jamit, jonne kannattaa tuoda oma kantele tai jouhikko mukaan! Tai jokin muu hiljaisempi soitin! Laulaakin saa! Jamiemäntänä ja arkaaisten sävelten opettajana Heini Saari-Korpela.

OHJELMA:
20.00 - jamit
21.00 - Oyme
22.00 - Ohtoni: karhunpeijaiskonsertti

liput 10/5e, ovelta klo 20.30 lähtien tai 10.10. lähtien Telakan tiskiltä.

Tervetuloa!

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/1136537733103262/
OYME (RUS)

Oyme (suomeksi ”sielu”) on ersänkieliseen kansanperinteeseen nojaava, mutta eri genrejä yhdistävä world music –yhtye Moskovasta. Oymen sielu on Ezhevika Spirkinan johtama naiskvartetti, joka tuo moniäänisesti- ja tyylisesti vahvalla lava-energialla ikivanhat mordvalaismelodiat nykypäivään. Perkussiot, viulu ja elektroninen äänimaisema viimeistelevät vaikutelman.

Ezhevika Spirkina: laulu
Larisa Zybkina: laulu
Ksenia Kudinova: laulu
Anastasia Kosova: laulu
Mikhail Sokolov: rummut ja perkussiot
Vlad Oskolkov: viulu

www.facebook.com/oymemusic/

OHTONI: Karhunpeijaiskonsertti

OHTONI-yhtye esittää musiikkia hantien, mansien ja suomalaisten karhunpeijaisista. Esitys pohjautuu Beresovan alueen hantien karhunpeijaistaltiointiin ja arkistonauhoitteisiin. Lavalla kuullaan myös Siperiasta tuotuja kansansoittimia narkas-juhia ja ning-juhia. Karhunpeijaisten musiikillinen maailma on länsimaisille eksoottinen. Hantien vanhassa soitinmusiikissa ei ole säveljärjestelmää, joka kontrolloisi vireitä, vaan soittimet saavat olla siinä vireessä, mihin ne ovat kulloinkin itse asettuneet. Yhteissoittoa eivät myöskään ohjaa totutut lainalaisuudet.

Karhunpeijaiset ovat olleet Euraasian pohjoisten kansojen tärkein vuotuinen rituaali, jossa on kerrattu kansan keskeisin myyttinen kuvasto. Karhu on kunniavieras joka saatetaan juhlien takaisin tuonilmaisiin. Myyttirunojen kaadettu karhu kuvailee peijaispaikkaa sulaa kultaa virtaavaksi kodaksi, jossa karhu saa katsella poikien ja tyttöjen loputonta ilonpitoa.

Ohtoni-yhtye syntyi yli kolme tuntia kestävästä Karhunpeijaiset-esityksestä, joka oli Tuomas Rounakarin kolmas jatkotutkintokonsertti Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle.

Tuomas Rounakari: ning-juh, narkas-juh, laulu, viulu, lyömäsoittimet
Antti Paalanen: preparoitu pirunkeuhko, laulu
Pekko Käppi: jouhikko, esineet, laulu
Karoliina Kantelinen: laulu, kantele