Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 22.10.2015 Sami Kukka ja Teppanan veljet, Päre

Lokakuun Rahvaanmusiikin illassa Sami Kukka ja Teppanan veljet hiljentävät kuulijansa kanteleiden ja laulun minimalismillaan sydäntä ja korvia hoivaaviin maisemiin, jonka jälkeen voi herkkyydellä riehaantua Päreen säkkipillivetoisen groovaavan luomuetnodiskon parissa!

Rahvaanmusiikin ilta torstaina 22.10. Ravintola Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere) klo 21 (lipunmyynti klo 20.30 alkaen). Liput 10 / 5 e.


SAMI KUKKA JA TEPPANAN VELJET

Sami Kukka on vuonna 1988 ensilevynsä julkaissut laulaja-lauluntekijä, joka on tunnettu minimalistisista ja intiimeistä lauluistaan. Kukka on julkaissut Helmi Levyjen kautta yhteensä kahdeksan pitkäsoittolevyä. Johannes ja Rauno Teppana kohtasivat Kaustisella kesäkuussa 1981 ja siitä lähtien improvisaatiopohjainen urbaani muinaisjoutomusiikki on raikunut turuilla ja toreilla. Teppanan Veljien käyttämä perussoittimisto koostuu kanteleista, jouhikosta sekä erilaisista kansanomaisista puhallussoittimista.

Sami Kukan ja Teppanan Veljien polut kohtasivat vuonna 2011. Kolmikko teki pitkän retken viisikielisen kanteleen vienalaisille juurille. Taival alkoi Lempäälässä Uotin kuhneammeissa, jatkui treenikämpillä ja kesällä 2012 matkustettiin Kuhmon kautta Venäjälle muinaiseen Jouhkolan kylään. ”Kuulimme tuulen, kaikki kirkastui Haikolan Konserttitalossa ja rannassa tapasimme Veli Kalan.” Viime keväänä ilmestyi yhteisten seikkailujen seurauksena paljon kehuja kerännyt Jouhkola-levy.

Sami Kukan laulun lisäksi soittimina tässä projektissa ovat itse rakennetut viisikieliset koverokanteleet. Käytössä on teräs-, pronssi- ja jouhikielisiä kanteleita. Perinteitä kunnioitetaan ja rakastetaankin, mutta kyse on kuitenkin ennen kaikkea modernista musiikillisesta ilmaisusta. Sami Kukan ja Teppanan Veljien Rahviksen keikalla 22.10.2015 kuullaan Kukan lauluja uusin sovituksin sekä hetken improvisaatioon perustuvia lauluja ja soitteita.

Maistiaisena Otava-kappale:
www.youtube.com/watch?v=nTuGa_Bb45U
PÄRE

Päre on ensimmäinen suomalaisen säkkipillin yhtye 200-vuoteen – tai koskaan.

Yhtye tutkii rohkeasti soittimen mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia suomalaisen kansanmusiikin eri kerrostumien ja muiden perinnesoitinten soittotyylien ja repertuaarin kautta. Ohjelmistossa on talonpoikaisajan pelimannitanssimusiikkia, kuten polskaa, valssia, menuettia ja sottiisia sekä minimalistisempia pienkantele-, jouhikko- ja paimensävelmiä, joiden juuret ulottuvat varhaisempaan aikaan. Yhtyeen sointi on ikiaikainen ja moderni, suomalais-ugrilainen ja kansainvälinen. Säkkipillin rinnalla soivat muutkin harvinaiset soittimet kuten oktaaviviulu ja paimenpuhaltimet.

Innovatiivisen lyömäsoitintyöskentelyn täydentämänä Päreen muusikot uppoutuvat hypnoottiseen grooveen, jota voisi luonnehtia akustiseksi luomuetnodiskoksi. Päreen muusikot ovat kaikki suomalaisen kansanmusiikin eturivin taiteilijoita. Päre julkaisee esikoislevynsä syksyllä 2015.

Petri Prauda – suomalainen säkkipilli
Piia Kleemola – viulu, oktaaviviulu, kantele
Tapani Varis – liru, mänkeri, munniharppu, pitkähuilu
Jarmo Romppanen – mandola
Oskari Lehtonen – lyömäsoittimet

www.facebook.com/parepipes