Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 24.10.2013 MeNaiset, Väkkärä

Tervetuloa 20-vuotissyntymäpäiville! Lokakuun rahvaanmusiikin illassa juhlivat sekä MENAISET että VÄKKÄRÄ. MeNaiset on tehnyt suomalais-ugrilaista lauluperinnettä tutuksi, Väkkärä taas tarjoilee ähtäriläistä menoa ja meininkiä. Tämä ilta ei jätä ketään kylmäksi! Lipunmyynti alkaa klo 21, liput 7 / 5 e.

Tervetuloa!


MENAISET

Kirposi tulikipuna
Läpi maan, läpi Manalan
Läpi kuuven kirjokannen
Läpi taivosen kaheksan
Läpi lasten kätkyettä

Kipinä yhdessä laulamiseen syntyi MeNaisten tutustuessa toisiinsa kansanmusiikin opintojen lomassa Sibelius-Akatemiassa. Arkistojen aarteisiin päästiin käsiksi ja lauluintoiset naiset alkoivat tutkia inkeriläisten ja Viron setukaisten omintakeista moniäänisyyttä käytännössä. Syntyi rakkaus suomalais-ugrilaiseen musiikkiin, joka johti kenttämatkoille Vienan Karjalaan, Setumaalle ja Mordvaan. Syntyi myös ikuisia ystävyyssuhteita laulaen – ilman yhteistä kieltä!

Konsertissa suomalais-ugrilaisten kansojen rituaalilaulut sekä kansanrunoihin sävelletyt uudet laulut soivat omalla vahvalla tyylillään. Improvisaatio ja perinnelaulu sulautuvat äänimaisemaksi, joka tuo menneisyyden tähän päivään ja hetkeen.

Vuodesta 1993 yhtyeen jäsenet ovat monin tavoin perehtyneet eri kulttuurien lauluihin, äänenkäyttötapoihin sekä esityskäytäntöihin. Yhtyeen jäsenten monipuolinen lahjakkuus tulee esille myös erilaisissa poikkitaiteellisissa produktioissa ja ääni-improvisaatiossa, jota he esittävät sekä erikseen että yhdessä perinteisen musiikin rinnalla. Perinne siirtyy myös eteenpäin − MeNaiset jakavat kokemuksiaan kansanlaulajille opettajina mm. Sibelius-Akatemiassa.

MeNaiset: Eila Hartikainen, Maari Kallberg, Anneli Kont-Rahtola, Sirkka Kosonen, Anna-Kaisa Liedes ja Outi Pulkkinen

www.me-naiset.net
VÄKKÄRÄ

Kansanmusiikkiyhtye Väkkärä on perustettu tammikuussa 1993. Väkkärän perustajana ja pitkäaikaisena johtajana yhtyeen alkutaipaleella oli Heikki Savola. Nykyään tahdin Väkkärän rempseään musiikkiin antaa Petri Seppälä. Väkkärään kuuluu 10 jäsentä, joista kaikki sekä soittavat että laulavat.

Väkkärän mukaansa tempaavaa poljentoa on ammennettu perinteisestä pelimannimusiikista ja nykykansanmusiikista. Yhtye on tehnyt koko ikänsä monipuolista musiikkia, taipuen esiintymään niin kansanmusiikkilavoille, tansseihin, kirkkoon sekä musiikkinäytelmiin. Yhtyeen nuorekas ja raikas esiintyminen on huomioitu monin eri kunnianosoituksin, mm. Suomen Kansamusiikkiliiton viirillä 2007, Keski-Pohjolan kulttuuripalkinnolla 2005 sekä valintana Kaustisen vuoden juhlayhtyeeksi 2005. Väkkärä on ansioitunut myös eri kansansoittokilpailuissa useina vuosina. Esiintymisiä Väkkärä on tehnyt kotimaan lisäksi Kanadassa, Itävallassa, Ruotsissa ja Virossa.

Kaisa Savola viulu, laulu
Antti Kauttu kontrabasso, laulu
Ilkka Knuuttila viulu, laulu
Riikka Aaltonen haitari, laulu
Mirja Rinne viulu, laulu
Marja Ruuhilehto poikkihuilu, laulu
Mikko Savola viulu, laulu
Tiina Savola kontrabasso, laulu
Jenni Seppälä klarinetti, laulu
Petri Seppälä haitari, laulu

www.vakkara.com