Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 20.10.2011 Hehkumo, Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Lokakuun Rahvaanmusiikin illassa esiintyvät HEHKUMO ja JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA. Lipunmyynti alkaa klo 20.30. Ei tanssitupaa. Liput 7 euroa / opiskelijat 5 euroa. Tervetuloa!

Lokakuun Rahvaanmusiikin ilta on osa Musiikki & Media -tapahtuman Lost in Music -kaupunkifestivaalia.


HEHKUMO

Hehkumo on uuden kotimaisen musiikin ehdoton dynamo. Rikasta suomalaista perinnettä ja tätä päivää musiikissaan yhdistelevä Hehkumo perustettiin vuonna 2004 yhtä keikkaa varten. Nyt kokoonpanolla on takanaan satoja esiintymisiä ja kaksi albumia, Aukkoja tarinassa (2008) ja Muistoja tulevaisuudesta (2006). Hehkumo nähdään tänä syksynä Tampereen Työväen Teatterin näyttämöllä Sirkku Peltolan sovittamassa ja ohjaamassa TTT:n 110-juhlavuoden pääteoksessa Anna Liisa -musikaali. Musiikin sävellyksestä vastaavat Pauli Hanhiniemi, Anne-Mari Kivimäki ja Antti Paalanen, laulujen teksteistä Hanhiniemi ja sovituksista Hehkumo.

Hehkumo

kuva: Susanna Volanto

Pauli Hanhiniemi: laulu
Anne-Mari Kivimäki: 5-rivinen haitari, Notka-haitari, harmooni, laulu
Piia Kleemola: viulu, kantele, laulu
Antti Paalanen: 3-rivinen haitari, Notka-haitari
Juppo Paavola: rummut
Ville Rauhala: kontrabasso
Mika Virkkala: mandoliini, oktaavimandoliini, alttoviulu
Samuli Volanto: äänisuunnittelu, salimiksaus

www.facebook.com/hehkumo
www.hehkumo.fi
JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA

Jaakko Laitinen & Väärä Raha -orkesterin musiikki on erikoislaatuinen cocktail, jossa yhdistyvät Balkanin tuliset mustalaisrytmit, venäläisten romanssien tunteikkuus ja suomalaisten iskelmien hikinen kaiho. Laulut ovat suurimmaksi osaksi omia, jokunen lainaralli seasta toki löytyy.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha koottiin pari vuotta sitten Laitisen ja haitaristi Marko Roinisen muutettua Helsinkiin. Yhtyeen riveihin valittiin maamme pääkaupungin lappilaisperäisten huippumuusikoiden kerma, soittimistonaan laulu, trumpetti, haitari, kontrabasso ja rummut, soitteleepa trumpetisti Jarkko “Jargeli” Niemelä väliin buzukiakin, mainiota kreikkalaista perinnesoitinta. Monipuolisten vaikutteiden runsas kirjo on solmittu luontevasti yhteen ja lopputulos on marinoitu ja savustettu keskiyön salaperäisessä auringossa, revontulten säihkeessä ja paarmain pörinässä.

Nuoresta iästään huolimatta on yhtye keikkaillut ja kierrellyt touhukkaasti ympäri sekä Suomen että myös Baltiassa, Saksassa ja Skandinaviassa. Sen nimi herättää ilon väristyksiä tanssijoiden ja rakastajien keskuudessa kaikkialla missä se tunnetaan. Viime vuonna teki yhtye yhteensä 80 keikkaa ja julkaisi kiitosta ja julkaisi ylistystä saavuttaneen debyyttilevynsä. Seikkailut vain jatkuvat, livesoitto on entistäkin tiukempaa.

Tanssikengät on syytä ottaa mukaan ja sovinnaisuuden vaatimukset jättää kotiin, Jaakko Laitinen & Väärä Raha tulee kaupunkiin!

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

kuva: Petri Alanko

Jaakko Laitinen: laulu
Jarkko Niemelä: trumpetti, buzuki, baritonitorvi
Marko Roininen: haitari
Tuomo Kuure: kontrabasso
Janne Hast: rummut

www.mrjaakko.com
www.myspace.com/mrjaakko