Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 1.10.2009 Maniarahvis

Ilta alkaa klo 20 Reetta-Kaisa Ilesin tanssituvalla Telakan toisessa kerroksessa ja jatkuu alakerrassa musiikilla jo ennen iltayhdeksää. Lavalle nousevat intensiivinen viulun ja kitaran kaksikko DUO HIRVONEN & KETTUNEN sekä valovoimainen kansanmusiikkiviisikko SATTUMA Petroskoista. Liput iltaan 7 euroa. Tervetuloa!

Lokakuun Rahvaanmusiikin ilta on osa Pispalan Sottiisin Tanssimania-tapahtumaa.


SATTUMA

Sattuma

Sattuma on Venäjän Karjalasta tuleva kansanmusiikkiperhekvartetti, jossa Mylläreistä ja Santtu Karhu ja Talvisovat -yhtyeistä tunnetut Arto Rinne ja Dmitri Demin nousevat lavalle taitaviksi nuoriksi muusikoiksi varttuneen jälkikasvunsa kanssa. Sattuma soittaa karjalais-suomalaista perinteistä materiaalia uusin sovituksin sekä omia sävellyksiään. Lauluissa ilakoi suomen ja karjalan kielien lisäksi myös Äänisen takaisen seudun venäläismurre.

Yhtyeen jäsenet ovat Arto Rinne (laulu, haitari, kantele, buzuki), Dmitri Demin (klarinetti, didgeridoo, säkkipilli), Eila Rinne (laulu, viulu, jouhikko) ja Vladislav Demin (viulu). Rahvaanmusiikin illassa Sattuman täydentää viisihenkiseksi folkrock-bändiksi basisti Artjom Undalov. Sattuma on julkaissut levyt Folk Music from Karelia and Finland (2003), Kudelma (2005) ja Palapeli (2008).

Yhtyeen kotisivut >
MySpace >


DUO HIRVONEN & KETTUNEN
Hirvonen ja Kettunen Duon muodostavat musiikin ammattilaiset Päivi Hirvonen (viulu, laulu, jouhikko) ja Paavo Kettunen (kitara, laulu). Duon sointi syntyy viulun ja kitaran yhteistyöstä, jota välillä värittävät myös laulu ja jouhikko. Musiikki pohjautuu pohjoismaiselle kansanmusiikille, jossa suomalainen arkaainen sävelmä kohtaa ruotsalaisen triolipolskan. Myös muusikoiden omat sävellykset ovat iso osa duon ohjelmistoa. Kappaleet heräävät eloon taidokkaiden sovitusten, improvisaation ja intensiivisten live-esiintymisien kautta. Duon musiikissa on kuultavissa kansanmusiikin koko riemu ja haikeus.

Duon esiintyminen Rahvaanmusiikin illassa on osa Suomen Kansanmusiikkiliiton syksyn valtakunnallisia kansanmusiikkikiertueita.