Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 16.10.2008 Ugrinaisia & pohjalaisia

Lokakuun Rahvaanmusiikin illassa tarjotaan ravitsevaa musiikin voimaa ja herkkää hurmiota! Lavalle nousevat nuorten eteläpohjalaisten muusikoiden HAKA ja suomalais-ugrilaiseen perinteeseen pureutuva, ammattikansanlaulajien MENAISET.

Tanssitupa Telakan toisessa kerroksessa alkaa Linda Kuhan vetämänä klo 20, musiikki alakerrassa klo 21. Liput iltaan ovat 7 euroa ja sisältävät tanssituvan. Tervetuloa!


MENAISET
MeNaiset   

MeNaiset esittää moniäänistä laulumusiikkia rikkaan suomalais-ugrilaisen perinteen innoittamana. MeNaisten soinnissa on maanläheistä voimaa ja taivaallista kuulautta. Väkevä yhteislaulu saa sisimmän värisemään, herättää syvällä uinuneet tunteet ja ravistelee niitä.

MeNaiset sai alkunsa 15 vuotta sitten Helsingissä Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, missä yhtyeen jäsenet opiskelivat. Nykyään kaikki yhtyeen laulajat ovat musiikin maistereita. Osa tekee kansanmusiikin osastolla jatko-opintoja ja muutama työskentelee siellä opettajana. Joukossa on myös kansanmusiikin tohtori. MeNaisten jäsenet ovat kukin tunnettuja useista eri yhtyeistä ja poikkitaiteellisista produktioista.

MeNaiset ovat tutkineet ja laulavat mm. suomalaista, inkeriläistä, setukaista ja mordvalaista lauluperinnettä. Esittämäänsä musiikkia he pyrkivät tulkitsemaan luovasti oman persoonansa kautta eivätkä pelkästään kopioimaan sitä. Laulut MeNaiset esittää useimmiten alkuperäiskielellä ja niiden tekstit ovat perinteistä kansanrunoutta. Ohjelmistoon tuovat uusia sävyjä heidän omat sävellyksensä, joissa on kuultavissa suomalais-ugrilaisuuden lisäksi vaikutteita muistakin etnisistä laulukulttuureista.

Esiintymisiä ja konserttikiertueita MeNaisilla on ollut Suomen lisäksi eri puolilla Eurooppaa ja Baltiaa sekä Venäjällä. Yhtye on tehnyt yhteistyötä mm. mordvalaisen Toorama-kansanmusiikkiyhtyeen, Leelonaase-setukuoron sekä suomalaisten nykysäveltäjien ja jazzyhtyeiden kanssa. Rahvaanmusiikin iltaan Telakalle MeNaiset saapuu kansanmusiikin valtakunnallisten syyskiertueiden edustajana.

MeNaisten laulajat ovat Eila Hartikainen, Maari Kallberg, Anna-Kaisa Liedes, Outi Pulkkinen, Sirkka Kosonen ja Anneli Kont-Rahtola.

Yhtye on julkaissut ensilevynsä MeNaiset vuonna 1995 sekä levyn Mastorava yhteistyönä Toorama-yhtyeen kanssa vuonna 2001.

Kotisivu: www.me-naiset.net


HAKA
Haka   

Haka on Suomen nuorten pelimanniyhtyeiden lippulaiva, joka yllättää raikkaudellaan ja vahvalla läsnäolollaan. Yhtyeen kokonaisvaltainen, vapautunut ja taitava musisointi tekee kuulijoihinsa suuren vaikutuksen. Hakassa kiteytyvät myös suomalaisen kansanmusiikkikulttuurin parhaat ominaisuudet: syvältä tuleva ilmaisu, luonteva ammattitaito ja rakkaus musiikkiin sen monissa muodoissa.

Hakalla on nuoruudestaan huolimatta taskussaan jo useita merkittäviä huomionosoituksia, kuten pelimanniyhtyeiden nuorten sarjan suomenmestaruus vuodelta 2005, toinen sija yleisessä sarjassa 2007 sekä nimitykset Folklandian kummiyhtyeeksi 2007, vuoden nuoreksi pelimanniksi 2008 ja Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtyeeksi 2008.

Hakassa soittavat Eeva-Liisa Kotamäki (laulu), Lauri Kotamäki (mandoliini, laulu), Leija Lautamaja (harmooni, laulu) ja Miia Palomäki (viulu, 2-rivinen haitari, laulu).

Yhtyeen debyyttilevy Haka ilmestyi vuonna 2007.

Musiikkia: www.myspace.com/hakaband