Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 11.10.2007 Loka-rytmit

Lokakuun Rahvaanmusiikin illan pääesiintyjänä on ammattikansanmuusikkojen taitava ja raikas FREIJA, jolle Telakan lämmittää rento ja soittamisen hauskuudesta nauttiva bluegrassbändi THE SWINGIN' SHOEMAKERS. Ensimmäinen orkesteri aloittaa klo 21. Jo tätä ennen klo 20-21 halukkaat pääsevät opiskelemaan swingin askelia Eeki Wrangenin johdolla tanssituvassa Telakan toisessa kerroksessa. Liput iltaan ovat 5 euroa (sisältää tanssituvan).
FREIJA
    Valloittava ja mukaansatempaava, mutta tarvittaessa myös herkkä Freija tulkitsee suomalaisia kansanlauluja ja -sävelmiä uusin sävyin. Sen ohjelmistossa on tuttuja ja vähemmän tunnettuja lauluhelmiä eri aikakausilta sekä yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Freijan musiikki pohjautuu perinteeseen ja tuttuun suomalaiseen melodiikkaan, mutta sen sovituksissa on vastustamattoman tuoretta omaa ilmaisua.

Freija julkaisi kansanlauluihin pohjautuvan ensimmäisen levynsä "Lempilauluja" keväällä 2006, ja sen toinen albumi, lastenmusiikkiin keskittyvä "Kiekkumaralla" ilmestyi syyskuussa 2007. "Lempilauluja" oli nimitettynä yhdeksi vuoden 2006 Etno-Emma -palkintoehdokkaista.    

MAIJA KARHINEN-ILO: laulu, hanuri, kantele, nokkahuilu, harppu
MATTI LAITINEN: kielisoittimet, laulu
LASSI LOGRÉN: viulu, avainviulu, laulu
ARTO ANTTILA: basso, laulu

www.ajanmusiikki.fi/freija
SWINGING SHOEMAKERS
   

Sydämen rytmiin tarttuvan The Swingin' Shoemakersin alkuperäisajatuksena on ollut pelimannihenkinen, akustinen katusoitanta ja hauskanpito pienten kapakoiden nurkissa muutamaa olutta vastaan. Kipinän bluegrassiin yhtyeen jäsenet saivat osittain Coenin veljesten elokuvasta Voi veljet, missä lienet? Tärkeää Swingin' Shoemakersin synnyssä oli myös halu taistella koneita ja massiivisia äänentoistolaitteita vastaan.

The Swingin' Shoemakers ei kuitenkaan pyri autenttiseen bluegrass-ilmaisuun vaan paikoitellen päinvastoin! Pohjimmiltaan The Swingin' Shoemakersissa on aina kyse soittamisen ilosta.


Kokoonpano Telakalla:
KAROLIINA KANTELINEN: laulu, kazoo
TIINA SAVOLA: kontrabasso, laulu
TUOMAS ROUNAKARI: viulu
JAN SCHULTE-TIGGES: kitara
VLADIMIR KRESTJANOFF: mandoliini
SIMO AUTIO: laulu, pesulauta