Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 19.10.2006 Kohtaa kohtaamisia

Ilta alkaa Piia Kleemolan musiikki- ja tanssiteoksella KOHTAAMISIA Telakan kolmannessa kerroksessa klo 21. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin ennen esityksen alkamista! Ilta jatkuu MERI TIITOLAN voimin alakerrassa klo 22, jonka jälkeen lavalle astuu AUVO-KVARTETTI n. klo 22.30. Luvassa on monipuolinen ilta mukaansatempaavan musiikin, ihanan laulun ja valloittavan tanssin pyörteissä! Kaikki tämä ja koko ilta kustantaa yhteensä vain 5 euroa. Tervetuloa! HUOM: Tällä kerralla ei tanssitupaa!

PIIA KLEEMOLA & työryhmä: Kohtaamisia
    Musiikki- ja tanssiteos Kohtaamisia yhdistää suomalaisen kansanperinteen pohjalta pulppuavassa pyörteessään musiikkia ja tanssia ennennäkemättömällä tavalla. Teoksen esiintyjät kohtaavat toisensa synnyttäen herkkiä, raisuja ja tunteisiin vetoavia tunnelmia. Muusikko tempautuu soittonsa voimasta tanssin pyörteisiin, tanssija tuntee välttämätöntä tarvetta yhtyä musisointiin. Esiintyjät etsivät musiikin ja tanssin välisen suhteen rajoja, tapoja kommunikoida ääni- ja liikekielellä. Kohtaamisia-teoksen musiikissa kohtaavat perinteiset tanssisävelmät, hienovaraiset sovitukset, improvisaatio ja uudet sävellykset.

Kohtaamisia on viulisti Piia Kleemolan toinen jatkotutkintokonsertti Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle suoritettavaa taiteellisen tohtorin tutkintoa varten. Musiikin ja tanssin välinen suhde on yksi Kleemolan tutkinnon aiheista. Teoksen muina esiintyjinä toimivat Finland Festivals -ketjun Vuoden nuori taiteilija 2006, tanssija-koreografi Reetta-Kaisa Pirhonen, kansanmuusikko Anne-Mari Kivimäki sekä tanssija-koreografi Timo Saari.

Työryhmän jäsenet ovat työskennelleet yhdessä erilaisissa produktioissa jo vuosien ajan. Piia Kleemola ja Anne-Mari Kivimäki ovat vuosikurssitovereita Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta, ja esiintyvät yhdessä mm. Hehkumo-yhtyeen ja Kyläpelimannit-trion riveissä. Reetta Pirhonen ja Anne-Mari Kivimäki muodostavat Puhdin, kahden naisen valloittavan kansantanssiryhmän. Teoksen tanssijat, Reetta Pirhonen ja Timo Saari kuuluvat suomalaisen modernin kansantanssin edelläkävijäryhmän, tanssiryhmä Tsuumin perustajajäseniin.

Piia Kleemola on aloittanut tanssin ja musiikin välisen yhteyden tutkiskelun jo aikaisemmin kolmen tanssivan naisviulistin ja kolmen miestanssijan Silmu-teoksen parissa. Mari Koppinen kirjoittaa Helsingin Sanomissa 28.4.2006 tästä yleisöltä laajalti kiitosta keränneestä teoksesta seuraavasti: "Onhan näitä viulun kanssa steppaavia muusikoita nähty, mutta paritanssia kukaan ei ole soittaessaan tanssahdellut, ennen kuin viulisti Piia Kleemola sen teki. -- Sävellykset olivat musiikillisesti korkeatasoisia. -- Kaikesta näki, että Silmua ei oltu tehty kikkailumielessä, vaan oli rohkeasti lähdetty etsimään musiikin ja tanssin ikiaikaista yhteyttä. Se löytyi."

Piia Kleemola: viulut, tanssi
Anne-Mari Kivimäki: 5-rivinen haitari, tanssi
Reetta-Kaisa Pirhonen: koreografia, tanssi
Timo Saari: koreografia, tanssi

MERI TIITOLA

Kangasalan oma laululintu MERI TIITOLA ihastuttaa Rahvaanmusiikin kerhon yleisöä valloittavalla äänellään. Meri valmistui Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 2003. Sooloilun lisäksi Meri laulaa mm. The World Mänkeri Orchestran riveissä.


AUVO-KVARTETTI
    Auvo-kvartetin musiikissa yhdistyvät suomalainen, pohjoismainen ja kelttiläinen musiikkitraditio, mikä luo yhtyeelle hyvin omalaatuisen soundin. Yhtye soittaa niin omia sävellyksiä kuin traditionaalista materiaalia monesta Euroopan maasta. Soittajien erilaisten musiikillisten taustojen yhdistelmä kuuluu kvartetin sovituksissa raikkaana sekoituksena perinnetietoutta ja ennakkoluulotonta asennetta kaikkea musiikkia kohtaan. Tämä yhdistettynä energiseen, mutta rentoon lavaesiintymiseen ja taidokkaaseen soittoon tekee Auvo-kvartetista näkemisen ja kuulemisen arvoisen yhtyeen.
Tom Oakes: huilut ja laulu
Julian Sutton: vähäriviset haitarit
Roope Aarnio: kitara ja laulu
Suvi Oskala: viulut ja laulu